Kök rengöring tips: rengör ditt kylskåp utan att ta bort allt

Förra gången vi täckt nitty gritty om hur att rengöra din ugn. Du har haft några veckor att återhämta sig, och nu bör du vara strömförande om att ta itu med en annan stor (och tack och lov ovanliga) rengöringsuppgift i köket — rengöring kylskåpet! Det är en bra idé att göra detta minst två gånger om året så att förrådet för alla dina kylda matvaror har en ren och säker hem. Om du spiller något, vänta inte för sex månaden rengöring session för att hantera det – ta en svamp till en klibbig röra omedelbart.

Först upp, frosta av frysen
Det enklaste sättet att rensa frysen är när det är på sin emptiest punkt. När frysen är tinade, dra ut isbit magasinen och fortsätta att städa. Du behöver inte ta bort något annat från frysen — bara flytta objekt från höger till vänster och sedan upprepa. Det kan ta tre eller fler att arbeta runt din frys objekt.

Obs: Söker Hemstädning Stockholm? Kolla mina andra inlägg.

Går vidare till huvudtävlingen — kylen
Börja med den översta hyllan. Igen, behöver du inte ta bort saker, helt enkelt flytta dem från höger till vänster och upprepa så du rengöra runt dem. Rengöra rack med röd saft och en svamp och sedan torka med en rengöringsduk. Flytta till nästa lägre hylla, sedan lägre, tills du är klar.

Ta bort lådor och fack så du kan rengöra dem inifrån och ut. När du tar bort dem, får du tillgång till området under nedersta lådorna där vatten och ick kan samlas.

Dörr hyllor kan rengöras genom att ta bort några objekt, rengöra det utrymmet, sedan glider saker över för att rengöra under där dessa saker var. Plocka upp och torka av varje objekt som du uttryckte det tillbaka så det inte lämnar en klibbig röra på din nyligen rengjorda hyllor.

Comments

Popular Posts