Kök rengöring tips: hur man påskynda ren din ugn

Kök rengöring tips: hur man påskynda ren din ugn

Om du är någonting som jag, är köket navet i hela huset. Det är den plats där läckra dofter doft ut för att locka hushållsmedlemmar, och det är en plats där vänner alltid verkar samlas när de kommer över. Den avgörande betydelsen av detta rum innebär att du bör ta especial omsorg för att hålla det rent och sanerade.

Ett område som ingen egentligen vill ta itu med är att rengöra ugnen. Kanske du är en av de lyckliga som har en självrengörande ugn? Om så, kan du hoppa över detta inlägg, eller Känn dig fri att läsa på och se vad din inte-så-lucky vänner måste ta itu med.

Här är hur man manuellt rengöra din ugn, hastighet rengöring vägen.

Spraya ugnen natten innan du planerar att rengöra den

Innan sprutning, se till att ta bort racken, placera dem ovanpå spisen i den exakta ordningen som du tog dem ut så du inte slösar tid att räkna ut vilka rack går på toppen och hur de går tillbaka in. Detta är det dags att ta bort något annat i det som bör tas ut, liksom värmebatterier att dra ut eller koppla från. Dessutom lade ner gamla dukar, pappershanddukar eller tidningar att fånga några droppar.

Nu är du redo att spraya insidan av ugnen och dörren. Om du också rengöring ditt racks (hoppa över detta när du kan eftersom de tar en massa tid), sedan sätta dem tillbaka i och spraya dem samt. Vara generös med din spray. Lite är för mycket bättre än inte tillräckligt. Försök att hålla spray från Innerbelysning och termostat.

Om du verkligen upp till utmaningen, kan du rengöra din broiler, alltför. Så spraya panna facket om du har beslutat att inleda detta arbete. Spraya inte under pannan – detta område har inte kokta på bitar av mat, så kan du enkelt rengöra den med röd saft och en robust svamp.

Stäng ugnsluckan och slå hö (aka gå till säng). Stäng inte värmen i ugnen medan det finns spray dröjande över natten.

Att hantera ugnen nästa dag

Utvilad? Bra! Sätta en papperskorg av spisen och en rulle hushållspapper eller trasor som är redo att kastas bort. Få din skrapa redo (vi rekommenderar här), placeras framför spisen, eftersom du kommer att använda den ofta. Viktigaste steget: sätta på handskar!

Rengör insidan av ugnsluckan med en robust svamp och Använd din rakhyvel på glasdörren. Torka i ugnen renare utanför dörren och sedan spraya detta område med röd saft innan torka rent och torrt.

Därefter ren racken, börjar med det översta, med en robust svamp. När du avslutar varje rack, dra ut dem och placera i diskbänken att skölja med kranvatten. Låt dem droppa torr medan du avsluta rengöring ugnen då.

Nu kan du flytta på att rengöra insidan av ugnen själv. Börja med insidan topp och torka och agitera med din svamp över hela toppen av ugnen tills alla bakat-på mat och bitar är lös. Flytta sedan till höger sida av ugnen, torka av med svampen. Nästa, den bakre delen av ugnen, och finish på vänster sida. Använd din skrapa på områden där det bakas på klumpar (detta är vanligtvis längst ner i ugnen). Genom knackar bort de flesta av gunk med din skrapa, sparar du tid att få återstoden med din svamp.

Medan du städning, du kommer att märka att din svamp snabbt blir en grov röra. Men försök inte att skölj pad ut i diskhon eftersom det bara är tillbaka till äckliga inom sekunder. Svampen fungerar faktiskt ganska bra när det är "smutsiga" och du bara slösar tid går fram och tillbaka till diskbänken. Om det blir helt full av ugnen renare och gunk, försöka vika det i hälften gripande annorlunda eller klämma ut på botten av ugnen. När det inte kan hantera någon mer, varsågod och skölj den.

Torka av kommer nästa. Använda pappershanddukar eller disponibel trasor och börja torka baksidan av hur du skurat det, så börja med botten, vänster, tillbaka, höger sida och slutligen upp. När du torkat det rena, spraya hela insidan med röd saft och torka detta rena för att ta bort eventuella kvarvarande ugnen renare.

Om du städning din broiler bricka, nu är det dags att avsluta den. Annars viker upp dina handdukar och kassera de pappershanddukar eller trasor som du använde för att torka insidan av ugnen. Det är en bra idé att ställa ugnen till 400 grader i en kvart medan du rengöra resten av ditt kök, förutsatt att du fortfarande har energi att ta itu med resten av rummet. Detta sätt tar du bort några herrelösa lukter innan du äter din middag redo att pop i.

Det är det! Du har rengjort din ugn hastighet rengöring vägen.

Comments

Popular Posts